Integration av företagssystem

Integration av olika tjänster och verktyg är något som man kanske inte alltid tänker på, men som gör livet så otroligt mycket smidigare. Jag tänker mycket på dagens appar som görs. Ta hemleverans av måltid till exempel. Här har vi system med integrationer som innefattar bokning mellan flera olika restauranger, tid tills maten anländer, karta där man ser budet samtidigt som man också ser namnet på budet, betygsättning av mat och bud, samt kundsupport direkt i appen. Hur smidigt är inte allt detta.

Denna integration ligger i bakgrunden. Det finns även intern integration som gör hanteringen enklare för företaget. System där så kallade leads lägger sig och där man kan föra anteckningar. Andra system som för ihop e-handelsköp med lagrets saldo och så vidare. Här kan du läsa mer kring integration av företagssystem.

Framtidens yrken?

Jag som lever inom den sfären förknippar framtidens yrken främst med teknik, ingenjörskår och datorer. Om man googlar på ”framtidens yrken” finns absolut mycket inom IT, utveckling och AI, men det är också viktigt att säga att det finns mycket andra yrken som faktiskt, även fortsättningsvis, kommer vara ännu viktigare i framtiden.

Det är logiskt att många jobb kommer att skifta från att vi själva gör till att vi hjälper en dator att göra. Men jag tycker också att det är viktigt att lyfta pedagogiska arbeten, hälso- och sjukvård och hantverk/bygg. Dessa yrken tror inte jag kommer att försvinna. Förhoppningsvis kommer istället, framför allt, pedagogik och hälsa/sjukvård att utvecklas vilket leder till att status och lön höjs. Jag tycker att Sverige är ett väldigt jämlikt land, men en sak som jag tycker är extremt märklig är varför yrken inom IT (mansdominerade) ska ha mycket högre löner än löner inom vård och pedagogik (kvinnodominerade). Om inte tvärt om, så borde det åtminstone vara jämlikt. Båda delar är väldigt viktiga för ett fungerande och välmående samhälle.