Bra MC kläder & tillbehör

Vad är bra MC kläder egentligen och vad säger lagen om MC kläder och tillbehör? Du kan hitta mängder med olika MC kläder och MC tillbehör på https://www.smxsports.se/sv/. Vad lagen säger om MC hjälmen:

Enligt lag måste du ha en hjälm på dig när du kör MC. Hakremmen måste sitta fast ordentligt för att din hjälm ska ge ett fullgott skydd. För att du ska veta vilken typ av hjälm som är tillräckligt så kan du se om den uppfyller ECE 22:05-standard. Köp aldrig en begagnad MC hjälm då du inte vet hur den har behandlats tidigare, om den varit med om en olycka eller blivit tappad i golvet.

Ryggskydd & MC stövlar

Ett riktigt bra ryggskydd borde alla MC förare skaffa sig! Ryggskyddet bör sitta så nära din kropp som möjligt för att göra mest nytta. Det finns flera olika typer av ryggskydd och i olika prisklasser, jag valde utan att tveka ett ”rörligt” ryggstöd som ger bäst skydd för ryggraden och är bekvämt att bära. Skippa inbyggda ryggskydd om du har möjlighet. Bättre att köpa ett separat! Det finns också skydd till nacken som skyddar den övre delen av ryggraden. När det gäller MC stövlar så se till att du köper ett par med inbyggda skyddszoner för att skydda foten maximalt vid en omkullkörning.

Handskar

När en olycka sker och du hinner reagera på att du kommer att köra omkull så är det händerna som vi först sträcker ut och försöker att skydda oss med. Så bra motorcykelhandskar tycker i alla fall jag är ett måste att ha. Dom måste passa exakt då det finns små inbyggda skydd i fingrarna på handskarna och dessa måste hamna på rätt ställe för att ge skydd. Kosta på dig ett par handskar med ett riktigt bra skinn och förstärkning i handflatan.