Sportkjolar

För den som inte har spelat tennis eller badminton i sina dar så kanske sportkjolar är en helt ny upptäckt. Så vitt jag vet så har sportkjolar endast förkommit i badminton och tennis tidigare men har på senare tid blivit rätt känd i vilken sportaffär som helst. Den används även av de som inte spelar tennis eller någon annan racketsport. Sportkjolen är till för att varav bekväm och funktionell samtidigt som den ger ett propert och elegant intryck. Så klart finns det många olika modeller av sportkjolen men över lag så är det ett snyggt plagg istället för shorts. Jag förstår varför många kvinnor och tjejer väljer att träna i en sportkjol.

Varför en sportkjol?

Om man ser till materialet så är de ofta tillverkade av lättviktiga och stretchiga material som andas bra och ger rörelsefrihet, typ polyesterblandningar och tekniska tyger. Sportkjolar ger mer rörelsefrihet jämfört med vissa andra byxor eller shorts, vilket kan vara särskilt viktigt i sporter som kräver snabba rörelser, som tennis eller badminton. Om vi kikar på designen av en sportkjol, som också är en viktig aspekt i vissa sporter, så är den framförallt elegant och feminin jämfört med sportshorts och följer modet i sportvärlden. Dessutom är sportkjolen väldigt luftig då luften har lättare för att cirkulera.

Övriga fördelar med sportkjol

Sportkjolar har ofta supertunna inbyggda shorts eller tights för att ge extra täckning och förhindra oönskad exponering under träning och tävling. De kan också ha elastiska midjeband eller dragsnören för att säkerställa en bra passform. Längden på sportkjolar kan variera beroende på vilken typ av sport de ska användas till, det finns dom som tycker att det är skönt att bara vandra eller gå ut och gå i en sportkjol. Då ser du också lite extra elegant ut än om du hade gått en promenad i sportshorts.