Snygga friluftsset till vandringen

Jag är ute och vandrar väldigt mycket. Oavsett väder eller årstid så gör jag många dagsvandringar. Jag har slutat att övernatta i tält eller vindskydd, istället blir det vandringar hemifrån, från husbilen eller hyrd stuga.

Nu behöver jag både ny jacka och nya byxor och då hittade jag ett ställe som säljer hela friluftsset för både dam och herr. Du hittar dessa här: https://p4h.se/produkt-kategori/friluftsklader/friluftsklader-dam/friluftsset-dam/

Fördelen med att köpa ett helt friluftsset är för det första priset. Du kan tjäna flera hundralappar på att köpa ett set med både jacka och byxa. På P4H.se där jag tänker köpa mitt set så kan man i de flesta fall välja olika storlekar på byxan och jackan. Så är det förstås inte alltid, och har man samma storlek uppe och nere så är det ju inga problem. För min del så behöver jag en storlek större på byxorna och då är P4H perfekt.

Det friluftsset som jag valt ut blir 600 kr billigare om man köper det som set och inte som separat byxa och jacka. Istället för 1598 kr betalar jag bara 999 kr, snacka om prisskillnad.

Att vandra året om

Att vara ute i naturen på olika vandringar året om ställer ju speciella krav på kläderna. Antingen köper man skalplagg där man får plats med flera lager under, eller så får man köpa flera olika plagg för de olika årstiderna. Jag har alltid två omgångar kläder, men båda är ganska tunna, men vind- och vattenavvisande. Sen kompletterar jag med underkläder i bambu eller merinoull beroende på årstid. När det är som allra kallast använder jag även en fleecetröja som förstärkningsplagg.

Det som är viktigt att tänka på är att plaggen måste vara tillräckligt rymliga för att få plats med flera lager. Men om man köper plagg i stretch så brukar det funka att köpa sin vanliga storlek.